Visuomenė kviečiama balsuoti už Metų Europiečių 2022 kandidatus

Published by eml on

Jau antrus metus iš eilės Lietuvoje Europiečių judėjimas (EML) ir naujienų portalas LRT.lt kviečia skaitytojus balsuoti ir išrinkti Metų Europiečius 2022. Balsavimas už asmenis, labiausiai prisidėjusius prie Europos vertybių sklaidos ir ES tikslų įgyvendinimo, vyks iki balandžio 25 dienos, o laimėtojai bus iškilmingai apdovanoti gegužės 8 dieną Kaune, Europos dienai paminėti skirto renginio metu.

„Žiaurus Rusijos karas prieš Ukrainą visai Europai parodė, jog mūsų europietiškos vertybės ir laisvė net ir 21 amžiuje nėra savaime suprantamas dalykas. Europos vienybė ir aktyvus kiekvieno europiečio pilietiškumas šiandien yra svarbūs kaip niekad, tad šiuo projektu siekiame prisidėti prie puikių ir drąsių iniciatyvų matomumo Lietuvoje ir Europoje didinimo ir bent simbolinio jų autorių įvertinimo“, – teigia viena iš projekto organizatorių, EML vykdančioji direktorė Laura Tatarėlytė.

Pirmojo konkurso etapo metu, pakvietus visuomenę siūlyti savo kandidatus, buvo sulaukta per 60 nominacijų. Kadangi 2022-ieji metai yra paskelbti Europos jaunimo metais, šiemet buvo įsteigta speciali, Metų jaunojo Europiečio nominacija.

Pasak Konkurso atrankos komisijos pirmininkės Gajos Šavelės, europietiškumo idėja pagrįsta laisvės, humanizmo, solidarumo, atvirumo, lygybės principais šiandien yra supurtyta iki pat šaknų. „Supratome, kad tai nėra duotybė. Atskirų žmonių ir organizacijų pilietinės iniciatyvos tapo įkvėpimo šaltiniu bei svarbiu veiksniu. Todėl kviečiame pasirinkti savo šviesuolius, europietiškų vertybių puoselėtojus, naujų iniciatyvų kūrėjus atiduodant savo balsą Metų Europiečio rinkimuose“, – sako G. Šavelė.

Gaja Šavelė

Gaja Šavelė / Asmeninio archyvo nuotr.

Kandidatų indėlį bei veiklas prisidedant prie ES procesų savo kasdieniniu darbu vertino rinkimų atrankos komisija, kurią sudarė EML valdybos pirmininkė Gaja Šavelė, Lietuvos ambasadorius prie ES Arnoldas Pranckevičius, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega, LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, AB „Lietuvos geležinkeliai“ komunikacijos direktorius Mantas Dubauskas, sociologė dr. Rūta Žiliukaitė ir LiJOT prezidentas Lukas Kornelijus Vaičiakas.

Iš pasiūlytų nominacijų kiekvienoje kategorijoje buvo išrinkti penki kandidatai – projekto organizatoriai kviečia su jais susipažinti ir atiduoti savo balsą: https://bit.ly/3Jppb8N

Categories: Naujienos