EML kviečia į nuotolinį renginį „Europos ateities konferencija: jaunimo balsas“

Published by eml on


Pastaraisiais metais Europos Sąjungos lygmeniu vis daugiau klausimų ir dėmesio skiriama jaunimui, jo galimybėms bei jauno žmogaus balso svarbai. Pradedant nuo 2018 metų iniciatyvos „DiscoverEU“, kurios dėka 18-mečiai turėjo galimybę nemokamai keliauti traukiniais po Europą ir pažinti skirtingas kultūras, ES nauda jaunam žmogui nesibaigia. Yra sukurta dar begalė kitų iniciatyvų, leidžiančių jaunimui tobulėti, sužinoti bei būti išgirstiems.

Tad Europos Sąjungoje vykstant diskusijoms apie planuojamą Europos ateities konferenciją, š. m. gruodžio 2 d. 16 val. EML kartu su LiJOT ir LR Užsienio reikalų ministerija organizuoja jaunimo konferenciją „Europos ateities konferencija: jaunimo balsas“.

Renginio metu aptarsime temas, kurios buvo minimos EML tinklalaidžių serijos „Europa per 30 minučių“ metu: kas yra europietis, Europos šiandiena ir ateitis, tvarumas bei jaunimo įsitraukimas.Konferencijos metu pranešėjai supažindins su „Europos šiandiena (aktualijos, jaunimo įtrauktis) ir ateities scenarijai“ ir „Skaitmenizacija, tvarumas ir ES atsigavimas po Covid-19 pandemijos“ temomis.

Taip pat vyks diskusijos, kuriose kiekvienas dalyvis galės išsakyti nuomonę bei pasidalinti savo idėjomis. O visa tai vainikuos rezoliucija, kuri bus įkvėpta dalyvių išsakytų nuomonių bei siūlymų, kurią pateiksime Užsienio reikalų ministerijai.

Konferenciją kviesime žiūrėti tiesiogiai Facebook.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/212154193811982/

Categories: Naujienos